image
image image image image
image
Főoldal Egyesület Kiállítás Hírek Állatvédelem Partnerek Partnerek
:: MMME :: Macskamánia Magyar Macska Egyesület
     
  Teszt - Tájékoztató

 „Kedves Tagtársaink!
 
Tájékoztatlak Benneteket, hogy több tagunk jelezte, hogy a 2019 szeptember 27.-i közgyűlésünkön elfogadott, a tenyésztésbe vont macskák kötelező genetikai szűrésére vonatkozó közgyűlési határozatot szabálytalanul hoztuk meg.
 
     
     
  MacskaSzem együttes

A MacskaSzem együttes 2007 februárjában alakult meg. Mi, akik alkotjuk, énekelt verset szerető lányok vagyunk, s jelen felállásban tavaly nyár óta működünk együtt.

http://macskaszem.info.hu/

 
     
     
  Macskás tárgyak - Kéky Kira blogja

Macskás asztalom még nincs - de ezen kívül nagyon kevés dolgot tudnátok mondani, amim nincs macskásban... Mutassam?
http://macskastargyak.postr.hu/
 
     
 
 
A zoonózisok többé nem egzotikus betegségek

Július 6-án, a zoonózis világnapján az állatról emberre terjedő fertőző betegségekre hívjuk fel a figyelmet. Sajnálatos módon még mindig sok a megbetegedés világszerte, így a zoonózis elleni harc mindenkinek érdeke. A zoonózisok a haszonállatoktól kezdve a házikedvencekig (kutyák, macskák, nyulak) bármilyen állatot megfertőzhetnek, ezért a higiénia, az oltások és az állatorvosi kontroll alapvető eleme kell, hogy legyen minden felelős gazdi életének.

Zoonózis alatt olyan fertőző betegségeket értünk, amelyek baktériumok, vírusok, gombák, paraziták vagy prionok által terjednek állatról emberre. Néhány ezek közül rendkívül veszélyes, mint a leishmaniasis, leptospirózis vagy a veszettség. 
Szerencsére, számos zoonózis terjedése oltással, illetve megfelelő állatorvosi kezelés segítségével megelőzhető.

A legtöbben a zoonózisokat egzotikus betegségeknek tartják, melyeket csak távoli országba utazva kaphatnak el. Az igazság azonban az, hogy bár vannak olyan kórokozók, mint a Zika vagy a nyugat-nílusi lázat okozó vírus, melyek tényleg csak adott éghajlaton fordulnak elő, számos zoonózis a leghétköznapibb környezetben is képes felbukkanni, akár a közvetlen közeledben is. 

 
 
 
 
 
I. Happy Cat Tenyésztői konferencia 2017. május 27. Domony völgy

 

      

 
 
 
 
 
Ki­mo­nós cica az új japán őrü­let!

Pá­lyát mó­do­sí­tot­tak a japán cir­mo­sok. Ma már nem menő az ege­ré­szés, job­ban hoz a kony­hára a gésa szakma. A fő­fog­lal­ko­zású macska gésák elő­kelő öl­tö­zék­ben vár­ják, hogy szó­ra­koz­tat­has­sák kan­dúr­ja­i­kat.

1. A fehérre maszkírozott arc a macskagésáknál is menő. Ahogy a szigorú szabályok szerint befésült frizura is.
 
 
 
 
A kullancsok és az általuk terjesztett betegségek

A kullancs a melegvérű állatok és az ember parazitája. 50 millió éve él a Földön, 200 szorosára felduzzad táplálkozás közben, egy peterakáskor több ezer petét képes lerakni. Az egyre többet emlegetett, ember és állat által egyaránt megtapasztalható klímaváltozás hatással van a macskák parazitáira is. Korábban még lehetett tavaszi és őszi kullancsszezonról beszélni, ám napjainkban ez a ciklus egyre inkább fölborulni látszik. Az utóbbi években már csupán néhány hétig tartott az az időszak, amikor kedvenc négylábúink nem kullanccsal a bőrükben tértek haza a szokásos sétákról
 
 
 
 
Tetkós macska

Tetkós macska

Timur, a 24 éves orosz tetoválóművész nagy macska rajongó. Gondolt egyet, és egy, a saját mellkasán lévő tetováláshoz hasonló tetkót varrt házi kedvencére, Coco-ra. Az állatvédők kiakadtak, a művész viszont büszkén mutogatja alkotását.

 
 
 
 
 
IAMS Macskatenyésztői Konferencia

Szeretettel meghívunk minden érdeklődő macskatenyésztőt (függetlenül attól, milyen táppal etet) az IAMS Macskatenyésztői konferenciára!

A programon való részvétel ingyenes!

Helyszín: Alpha Vet Kft. budapesti telephelye:
Budapest XIX. ker. Hofherr Albert u. 38-40. (Ecseri piac mellett - M5 bevezető)

Kezdés
: 13 órakkor

Kérjük jelezze részvételi szándékát 2011. március 30-ig az
eukanuba@alpha-vet.hu  e - mail címen.

Markó Mónika
marketing manager
H-8000 Székesfehérvár
Homoksor 7.
Tel.: +36 30 207 1183
Fax: +36 22 516 411
e-mail: eukanuba@alpha-vet.hu
www.alpha-vet.hu www.eukanuba.hu
 
 
 
 
IAMS Tenyésztői Konferencia

Szeretettel meghívunk minden érdeklődő macskatenyésztőt (függetlenül attól, milyen táppal etet) az IAMS Macskatenyésztői konferenciára!

A programon való részvétel ingyenes.
Helyszín: Botel Hotel - 1212 Budapest, Parti sétány 1. www.botelhotellisa.hu
Kezdés: 13 : 30 órakkor

Kérjük jelezze részvételi szándékát 2010. január 19-ig az eukanuba@eukanuba.hu vagy az info@macskamania.hu e - mail címen.
 
 
 
 
 
Nőstény macskák fogamzásgátlása

imageTöbb módszer is van arra, hogy egy nőstény macska szaporodási képességét megakadályozzuk. A műtéti eljárás az állatorvos által legjobbnak tartott, ám végleges megoldás.
 
 
 
 
Bíróság előtt a macskalukasztó
A bíróság előtt vonják felelősségre azt a Pennsylvania-i nőt Amerikában, aki „gothic kittens” név alatt piercinggel átlyukasztott kiscicákat kínálgatott az interneten. A kutya- és macskakozmetikát üzemeltető vállalkozót az állatokkal való szükségtelenül kegyetlen bánásmóddal vádolják. A nő védelmébe vette az állatvédők felháborodását kiváltó akcióját.
 
 
 
 
Milliókat hoz a Japán vasútnak a kabalamacska

imageTokió - Egymilliárd százmillió jen - 1,7 milliárd forint - hasznot hajtott szűkebb pátriája gazdaságának 2007-ben az a japán macska, amely páratlan vasúti karriert futott be: kinevezték főállomásfőnöknek.

És még csak tízéves...

Jelenleg a - nem túl nagy - vasúttársaság ötödik legmagasabb rangú embere, illetve állatja - nő létére! Ugyanakkor a leghasznosabb, mert hírére a vártnál 55 ezerrel több ember váltott jegyet tavaly a vasútvonalra. A cica egykedvűen tűri, hogy tányérsapkát rakjanak fejére és fényképezzék a csodájára járó utasok.

Szerző: mti
 
 

jordans for salejordans for salejordans for salesac longchamp pas cher