image
image image image image
image
Főoldal Egyesület Kiállítás Hírek Állatvédelem Partnerek Partnerek
:: MMME :: Macskamánia Magyar Macska Egyesület
     
  Tisztelt Tagok!
Az éves tagdíj 2021 - ben 10.000 Ft!
A pártolói hozzájárulás 2021-ben 5.000 Ft!
Kérek mindenkit, hogy a tagdíjat február 28. - ig fizesse be!


 
     
 

Milliókat hoz a Japán vasútnak a kabalamacska

 

imageTokió - Egymilliárd százmillió jen - 1,7 milliárd forint - hasznot hajtott szűkebb pátriája gazdaságának 2007-ben az a japán macska, amely páratlan vasúti karriert futott be: kinevezték főállomásfőnöknek.

És még csak tízéves...


Jelenleg a - nem túl nagy - vasúttársaság ötödik legmagasabb rangú embere, illetve állatja - nő létére! Ugyanakkor a leghasznosabb, mert hírére a vártnál 55 ezerrel több ember váltott jegyet tavaly a vasútvonalra. A cica egykedvűen tűri, hogy tányérsapkát rakjanak fejére és fényképezzék a csodájára járó utasok. A kalkuláció szerint a macska vonzereje 1,1 milliárd jennel növelte a forgalmat a vasúttársaságnál meg az állomása körüli boltokban, éttermekben, egyebekben.

Japánban a macskát egyébként is szerencsét hozó állatnak tekintik, egy mondás szerint: Ha gyötör az ínség, a macska a segítség. A cégnél amúgy összesen 36 fő meg a macska dolgozik, 14,3 kilométernyi szárnyvonal tartozik a vállalathoz tíz állomással.

A macskás megálló a Kisi nevű, és "embertelenül" működik már bő két éve, mivel minden automatizált. A macskának, Tamának - ez a neve - így aztán nincs sok dolga, legfeljebb a saját dolga. Ezt diszkréten végzi el, nem az utasok szeme láttára. Bodegájában a kíváncsi tekintetek elől rejtve van "vécéje".

Tama kötött munkaidőben teszi a semmit, reggel kilenctől délután ötig. Vasárnap nem kell a bódéban csücsülnie. Fizetését nem jenben, hanem természetben kapja, de nem egérben, hanem macskatápban.

Ami szüleit illeti, messze esett a macska fától: nem tősgyökeres vasutasmacska-dinasztia sarja. Anyja kóbor macska volt - amely az állomáson kölykezte Tamát -, apja pedig vándorkandúr.
 
 
Visszajordans for salejordans for salejordans for salesac longchamp pas cher