image
image image image image
image
Főoldal Egyesület Kiállítás Hírek Állatvédelem Partnerek Partnerek
:: MMME :: Macskamánia Magyar Macska Egyesület
     
  Tisztelt Tagok!
Az éves tagdíj 2024 - ben 10.000 Ft!
A pártolói hozzájárulás 2024-ben 5.000 Ft!
Kérek mindenkit, hogy a tagdíjat 2024. január 31. - ig fizesse be!


 
     
 

Mutasd meg Te is a cicád!

 

Neked van a legszebb, legaranyosabb, legkedvesebb cicád? Mutasd ezt meg másoknak is! Ha szeretnéd, hogy mások is megcsodálhassák a cicád, akkor nevezd be a Macskamánia Magyar Macska Egyesületnek a Lurdy Házban szervezett kiállításaira. Itt külföldi bírók mondanak véleményt a macskákról, és a nagyközönség is megcsodálhatja kedvencedet.

Nem számít az, hogy fajtatiszta macskával vagy házicicával nevezel, mert bármelyik indulhat a megmérettetésen. Ha a cicád elmúlt három hónapos, rendelkezik legalább két kombinált oltással - melyek közül az utolsó nem régebbi, mint egy év és nem korábbi, mint három hét - ,valamint élősködőktől mentes, és nem zavarja, ha a bíró végignézi, akkor itt a helye. Mutasd meg, hogy milyen gyönyörű macskád van! Hiszen akár az első helyezett is lehet házimacska, vagy ha fajtatiszta macskáról van szó, akkor a kiállítás „legszebb cicája” eredményt is elérheti. Minden a cicádon múlik, illetve Rajtad, hogyan készíted fel őt a kiállításra.

A macska kiállítási felkészítése
Ha hosszúszőrű cicáról van szó, akkor a kiállítás előtt mindenképpen fürdesd meg, szárítsd meg a bundáját, és fésüld ki alaposan. A rövidszőrű cicát is megfürdetheted, ám lehet, hogy neki egy alapos kefélés is elegendő. Akkor jó a macska bundája, ha visszafelé simogatva, nem állnak össze a szőrszálak, hanem „repkednek”, azaz szálanként különválnak.
A macska karmait le kell vágni! Ha ilyet még nem csináltál, akkor kérd állatorvos segítségét. Ne felejtsd el, hogy a macskának négy lába van, amin összesen 18 karom található! Egyben ellenőrizd, hogy a macska oltásai rendben legyenek.

Mit kell magaddal hoznod a kiállításra?
Először is a felkészített macskát, ezenkívül az oltási könyvét, a nevezési díj kifizetését igazoló papírt vagy a nevezési díjat és a nevezés visszaigazolását. Ahhoz, hogy a cicád jól érezze magát a ketrecben, szükséges, hogy legyen ketrecfüggöny, a ketrec aljára puha, meleg takaró, házikó a cicának, kicsi alomtál alommal, etető- és itatótálka (lehet olyat kapni, amit fel lehet akasztani a ketrecre), víz és ennivaló. Célszerű, ha a kiállításon száraz tápot kap, hogy a nedves eledellel ne kenje össze magát, elrontva ezzel az alapos felkészítést. A ketrec mérete 70x70x70 cm, így ki tudod alakítani a függönyök és a ketrecalj megfelelő méretét. Lehetőség van arra, hogy a cicának dupla ketrecet kérj, így a méretek 70x140x70 cm (szélesség x hosszúság x magasság) alakulnak. Ha nagy a cica, akkor élj ezzel a lehetőséggel! A dekoráció illeszkedjék a cica színéhez, ezzel még inkább ki tudod fejezni szépségét a nagyközönség előtt.

A kiállítás rendje

Kérjük, tartsd be az érkezés időpontját, hiszen az adminisztráció után az állatorvos átnézi a cicát, hogy megfelelő kondícióban van-e, és csak az engedélye után juthatsz be a kiállítás területére. Ha már bent vagy, először a ketrecet rendezd be, hogy a cica jól érezze magát benne. A katalógus tartalmazza a napi programot, a szervezőbizottság és a kiállítótársak pedig szívesen segítenek, válaszolnak a kérdéseidre. A cicád kap egy számot, amelynek alapján szólítani fogják. A cicák bírói beosztása előre ki van függesztve, általában a bírók be is tartják a sorrendet. Azért figyelj, hogy hol tartanak, és ha szólítanak, vidd ki a macskád! A bírálat során ott állsz a bíró előtt, és tartod a cicát – így érzi majd, hogy vele vagy, és jobban viseli a bíró vizsgálódását. A bíró lebírálja a macskát, a véleményét írásban rögzíti – de szóban is mondhat információkat –, melyet a kiállítás végén a diplomával együtt fogsz megkapni. Amikor az összes macska bírálata lezajlott, megtörténik az eredmények kiírása, melyet megtekinthetsz, hogy lásd, a cicád milyen eredménnyel szerepelt.



A győztesek versengése

Ha a macska száma mellett azt látod, hogy bírói különdíj vagy Best of Breed, akkor még jelenése lesz a cicának. Ha azt látod, hogy Nominiert, akkor jelölték a legszebbek közé, és még szerepelni fog a cica. A Best in Show külön forgatókönyv alapján zajlik. Először a bírói különdíjak és a fajtagyőztesi címek (Best of Breed) kiosztására kerül sor. Ezt követi a legszebb házimacskakölyök, házimacska, alom kategória. Ezen kategóriák helyezettjeinek sorrendjét általában a bírók már korábban eldöntik, így a díjak kiosztására kerül sor. Majd kezdetét veszi a Best in Show. A kategóriák külön kerülnek szólításra. A sorrendben a hosszúszőrű, félhosszúszőrű, rövidszőrű, keleti kategóriába tartozó macskák, egy kategórián belül a 3-6 hónapos kölyök, 6-9 hónapos kölyök, kasztrált, nőstény, kandúr cicák jönnek sorban. A bírók minden csoportban kiválasztják a nominált macskák közül a legszebbet: ő lesz az adott csoport Best in Show cicája. A kategóriában szereplő legszebb macskák (Best in Show eredményt elértek) közül kerül kiválasztásra a Best of Best, a kategória legszebb cicája. Miután mind a négy kategória legszebb cicája kiválasztásra került (Best of Best eredményt elért macskák), közülük kerül ki a kiállítás legszebb cicája, a Best General eredményt elérő macska.

A részvétel a fontos!

Akkor se bánkódj, ha nem ért el a cicád ilyen nagyszerű eredményt, mert másnap teljesen más lehet a sorrend, hiszen nem ugyanaz a bíró bírálja a cicát, aki ma. Jó társaságban töltöttél el egy napot, megismerted a macskakiállítás érzését, sok új emberrel ismerkedhettél össze, és akár bele is szerethettél a kiállítási hangulatba. Remélem, a következő kiállításon találkozunk, akár kiállítóként, akár látogatóként veszel részt rajta!
 
 
Vissza



jordans for salejordans for salejordans for salesac longchamp pas cher